Fasadrenovering

Fasaden är den del av huset som får ta mest stryk av väder, vind och andra typer av slitage. 
Fasaden är också husets ansikte utåt och med en fräsch fasad förändras hela upplevelsen av huset.

På grund av slitage behövs fasader renoveras ibland. Men att renovera fasad behöver inte vara ett jätteprojekt. Ibland räcker det att måla om, slipa eller ett enklare snickeriarbete medan det ibland kan vara bra att putsa om hela husets fasad. 

Oavsett vilken typ av fasadrenovering som behöver göras så finns det många yrkesprofessionella som är redo att hjälpa dig att uppnå precis det resultat som du önskar.

Genom oss får du snabbt och lätt personligt anpassade offerter för fasadrenovering, så att du vet hur mycket du måste betala för de åtgärder du vill ha fixade.

Hur får jag en prisuppgift på min renovering?

Kostnaden för en fasadrenovering beror på hur omfattande fasadrenoveringen är och vad hantverkaren har för grundkostnad.

Är det ett enklare målerijobb som inte kräver särskilt mycket förarbete så går det förstås fortare än om fasaden behöver bytas ut eller helt slipas om innan arbetet påbörjas. Och då påverkas slutpriset för arbetet.

Det bästa som du kan göra för att få en ungefärlig uppfattning om slutpriset för en fasadrenovering är att lämna så detaljerad information som möjligt om fasadarbetet som du behöver ha utfört, när du skickar din offertförfrågan.

Vidare handlar slutpriset du får betala också om materialkostnader. Ofta finns det alternativ i olika prisklasser. Du kan diskutera olika materialkostnader med hantverkaren och hitta fram till en prisklass som passar dig.

Använd Rot-avdraget

Fasadrenovering som utförs av en professionell yrkesperson med f-skatt medför också att du kan använda dig av rot-avdraget. Det gör att slutkostnaden för arbetskostnaderna blir 30 procent billigare.

Ibland har hantverkaren redan räknat med rot-avdraget i sitt kostnadsförslag, så var noga med att kontrollera hur det förhåller sig med den hantverkaren som du tänker anlita.

Våra senaste förfrågningar

 • Carina bad om offert för Hus & Fastighet - Fasadtvätt
  Fasadtvätt 1 1/2 plans hus med träfasad. Boytan är ca 160kvm
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Vår radhus behöver renoveras med modern mur/sprut teknik. Våran samfällighets förening har 55 radhus. Några har redan gjort sina hus. Det är bara baksidan som skall göras. Vi är 6st radhus idag men kan bli fler. Ni kan se hur fasaden ser ut på google...
 • Bengt bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Vi vill få tvättad en villafasad för 1,5 planshus och ett garage. Fasaden är omålad för 10 år sedan och är smutsig och har en del mögelpåväxt.
 • Annika bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Täta sprickor i fasad samt rengöring och målning av tre hus med 6 lägenheter i varje.
 • Yvonne bad om offert för Hus & Fastighet - Fasadtvätt
  Fasadtvätt
 • Viktoria bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Tegelvägg med flera sprickor och hål samt tidigare lagningar som flagnar.
 • Mari bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Lagning och putsning av reviterad fasad. Kalkputs.
 • alaf bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Jag har en villa 220kvm med träfasad vill ha en putsad fasad tack

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.