Fasadrenovering

Fasaden är den del av huset som får ta mest stryk av väder, vind och andra typer av slitage. 
Fasaden är också husets ansikte utåt och med en fräsch fasad förändras hela upplevelsen av huset.

På grund av slitage behövs fasader renoveras ibland. Men att renovera fasad behöver inte vara ett jätteprojekt. Ibland räcker det att måla om, slipa eller ett enklare snickeriarbete medan det ibland kan vara bra att putsa om hela husets fasad. 

Oavsett vilken typ av fasadrenovering som behöver göras så finns det många yrkesprofessionella som är redo att hjälpa dig att uppnå precis det resultat som du önskar.

Genom oss får du snabbt och lätt personligt anpassade offerter för fasadrenovering, så att du vet hur mycket du måste betala för de åtgärder du vill ha fixade.

Vad kostar en fasadrenovering?

Kostnaden för en fasadrenovering beror på hur omfattande fasadrenoveringen är och vad hantverkaren har för grundkostnad.

Är det ett enklare målerijobb som inte kräver särskilt mycket förarbete så går det förstås fortare än om fasaden behöver bytas ut eller helt slipas om innan arbetet påbörjas. Och då påverkas slutpriset för arbetet.

Det bästa som du kan göra för att få en ungefärlig uppfattning om slutpriset för en fasadrenovering är att lämna så detaljerad information som möjligt om fasadarbetet som du behöver ha utfört, när du skickar din offertförfrågan.

Vidare handlar slutpriset du får betala också om materialkostnader. Ofta finns det alternativ i olika prisklasser. Du kan diskutera olika materialkostnader med hantverkaren och hitta fram till en prisklass som passar dig.

Fasadrenovering som utförs av en professionell yrkesperson med f-skatt medför också att du kan använda dig av rot-avdraget. Det gör att slutkostnaden för arbetskostnaderna blir 30 procent billigare.

Ibland har hantverkaren redan räknat med rot-avdraget i sitt kostnadsförslag, så var noga med att kontrollera hur det förhåller sig med den hantverkaren som du tänker anlita.

Våra senaste förfrågningar

 • Elsa bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Renovering av bef putsfasad på fastigheten Storgatan 2 i Hudiksvall.
  Reviterat hus från 1938 med timmerstomme
  och vassmatta som putsbärare.
  Huset är i 2 plan. Även utvändig målning av fönster.
 • Mari bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Lagning och putsning av reviterad fasad. Kalkputs.
 • Urban bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Fasadrenovering av ett hyreshus (reveterat). stort, boyta ca 900 kvm, i centrala Eksjö.
 • sandra bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Putsa södra gaveln på en q-märkt smedstuga i Ullfors Bruk Tierp. Huset är i helhet ca 70 kvadrat. Bilder på smedstugor finns på google. Har ingen bild just nu på södra gaveln. Det är en kosmetisk puts jag vill ha inte nedknackat till trästammen.Helst i...
 • Marcus bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Omfogning fasadtegel
 • Pernilla bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Fasadrenovering träfasad söder sida inkl målning av ny fasad.
 • Anders bad om offert för Hus & Fastighet - Fasadtvätt
  Fasadtvätt av 6 fastigheter i en Brf i Marstrand
 • Carl Fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Fasadrenovering
  Idag har vi fasad av mineritskivor, tegel och panel. Vi vill ta bort allt, isolera och bygga ny fasad - puts. Vi vill bygga om/förstora två kupor och förlänga balkong. Ny veranda/entre.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.